- Get link
- X
- Other Apps
Bietjes zijn voedzaam en als je ze mixt met onder andere pure cacao, dan krijg je deze heerlijke chocolade bietjes muffins. Erg fijn om jezelf en je kindje bijvoorbeeld mee te verwennen na een boswandeling in het weekend. Dit lekkere en eenvoudige recept van Renske Kroes kun je hier vinden.
INGREDIËNTEN:
3 gekookte bieten (ca 70 gram p. stuk)
3 eieren
70 gram dadelsiroop
mespuntje zeezout
1 tl kardemom
2 el kokosolie, gesmolten
30 gram cacaopoeder
80 gram boekweit- haver- amandel- of volkoren speltmeel
1 grote tl wijnsteenbakpoeder
Topping
3 el kokosroom
1 tl kokosbloesemsuiker
3 eieren
70 gram dadelsiroop
mespuntje zeezout
1 tl kardemom
2 el kokosolie, gesmolten
30 gram cacaopoeder
80 gram boekweit- haver- amandel- of volkoren speltmeel
1 grote tl wijnsteenbakpoeder
Topping
3 el kokosroom
1 tl kokosbloesemsuiker
Verwarm de oven voor op 180° C. Doe de bieten, eieren, siroop en de kokosolie in de blender en mix alles door elkaar. Doe het mengsel in een kom en roer de droge ingrediënten erdoor. Vet de muffin bakjes in, schep het beslag erin en bak in 30 minuten gaar. Maak ondertussen de kokosroom (zie recepten: toppings) en schep een dot op de muffins zodra ze klaar zijn. Geniet!