- Get link
- X
- Other Apps
Geef je je kindje liever geen snoep vanwege de vele toevoegingen? Dan zijn deze zelfgemaakte fruitrolletjes van Kleine Zaken een heel goed alternatief! Je kunt ze met alle soorten fruit maken en suiker toevoegen is voor de smaak echt niet nodig!
Recept
- Verwarm de oven op de laagste stand (bij mij was dat 50 graden).
- Pureer het fruit (ik gebruikte overrijpe 3 kleine appeltjes & 2 peren) tot een fijne moes met de structuur van appelmoes uit een potje, dus: geen stukjes.
- Verspreid de moes over een met bakpapier beklede bakplaat. Met de achterkant van een lepel de moes gelijkmatig en dun (ongeveer 3 /4 mm dik) verspreiden.
- Na ongeveer 7-8 uur is de moes volledig opgedroogd tot een grote fruitmat. Laat het bakpapier zitten en knip met een schonen schaar lange, rechte stroken.
- Je kunt de fruitmatjes met het bakpapier er nog onder oprollen & in een afgesloten bakje bewaren (niet in de koelkast, de fruitmatjes worden dan broos).
- Pureer het fruit (ik gebruikte overrijpe 3 kleine appeltjes & 2 peren) tot een fijne moes met de structuur van appelmoes uit een potje, dus: geen stukjes.
- Verspreid de moes over een met bakpapier beklede bakplaat. Met de achterkant van een lepel de moes gelijkmatig en dun (ongeveer 3 /4 mm dik) verspreiden.
- Na ongeveer 7-8 uur is de moes volledig opgedroogd tot een grote fruitmat. Laat het bakpapier zitten en knip met een schonen schaar lange, rechte stroken.
- Je kunt de fruitmatjes met het bakpapier er nog onder oprollen & in een afgesloten bakje bewaren (niet in de koelkast, de fruitmatjes worden dan broos).