- Get link
- X
- Other Apps
Lekker en gezond zijn deze groentechips uit de oven! In plaats van groenten te gebruiken, kun je natuurlijk ook kiezen voor fruit (zie bijvoorbeeld de post appelchips). Dit verantwoorde recept komt van Chickslovefood waar je nog veel meer lekkere recepten kunt vinden.
Men neme:
- 1 rode biet
- 1 winterpeen
- 1 zoete (ik had een witte) aardappel
- 1 gewone aardappel
(Je kan bijvoorbeeld ook nog pastinaak gebruiken, of witte en gele bietjes)
- een snuf zout
- wat olijfolie
En zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de rode biet en de peen met een dunschiller. De zoete aardappel en aardappel heb ik niet geschild.
- Als je mooie dunne plakjes wil hebben (wat wel lekker is bij chips) is een mandoline erg handig. Heb je deze niet, gebruik dan een kaasschaaf of een dunschiller. Zorg dat de plakjes zo dun mogelijk worden.
- Leg de plakjes (past niet allemaal in 1 keer) op een stuk bakpapier op de bakplaat. Als de groente erg nat is, dep de plakjes dan even droog met wat keukenpapier.
- Besprenkel met een klein beetje olijfolie (niet te veel, dan worden ze niet knapperig genoeg.)
- Bestrooi daarna met (zee)zout en/of paprikapoeder.
- Zet de bakplaat midden in de oven. Kijk na ongeveer 5-10 minuten in de oven. Elke oven is anders, bij de één zullen ze al bijna klaar zijn, bij de ander nog niet. Hou goed in de gaten dus!
- Als je denkt dat ze goed zijn, haal je de bakplaat uit de oven en laat je de chips afkoelen.
Serveer in een leuk bakje en smullen maar!
- 1 rode biet
- 1 winterpeen
- 1 zoete (ik had een witte) aardappel
- 1 gewone aardappel
(Je kan bijvoorbeeld ook nog pastinaak gebruiken, of witte en gele bietjes)
- een snuf zout
- wat olijfolie
En zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de rode biet en de peen met een dunschiller. De zoete aardappel en aardappel heb ik niet geschild.
- Als je mooie dunne plakjes wil hebben (wat wel lekker is bij chips) is een mandoline erg handig. Heb je deze niet, gebruik dan een kaasschaaf of een dunschiller. Zorg dat de plakjes zo dun mogelijk worden.
- Leg de plakjes (past niet allemaal in 1 keer) op een stuk bakpapier op de bakplaat. Als de groente erg nat is, dep de plakjes dan even droog met wat keukenpapier.
- Besprenkel met een klein beetje olijfolie (niet te veel, dan worden ze niet knapperig genoeg.)
- Bestrooi daarna met (zee)zout en/of paprikapoeder.
- Zet de bakplaat midden in de oven. Kijk na ongeveer 5-10 minuten in de oven. Elke oven is anders, bij de één zullen ze al bijna klaar zijn, bij de ander nog niet. Hou goed in de gaten dus!
- Als je denkt dat ze goed zijn, haal je de bakplaat uit de oven en laat je de chips afkoelen.
Serveer in een leuk bakje en smullen maar!