- Get link
- X
- Other Apps
Op de website van Eet Goed, voel je Goed staat het recept van deze heerlijke glutenvrije pompoenmuffins. Een goed begin van de herfstvakantie :-)
Kokosmeel Pompoenmuffins
12 muffins
5 eieren
200 gram pompoenpuree
50 ml kokosolie, gesmolten
100 gram kokosmeel
1/4 tl zeezout
1/2 tl bicarbonaat
1 el Pompoen Specerijen Mix
3 el honing of een paar druppels stevia
- Verwarm je oven voor op 200 graden (elektrische oven)
- Doe alle ingrediƫnten in een blender en meng goed door elkaar. Je kunt ook een handmixer of garde gebruiken, maar een blender geeft een mooi glad beslag.
- Neem een bakvorm voor muffins en doe hier papiertjes in.
- Verdeel het beslag over de vormpjes en zet het in de oven.
- Bak de muffins in 15 - 18 minuten gaar.
- Bewaar deze muffins in een luchtdichte doos in de koelkast, of vries ze na het afkoelen in.
Pompoen Specerijen Mix
8 el
4 el kaneel
4 tl gemalen nootmuskaat
4 tl gemberpoeder
3 tl gemalen piment
- Doe alle ingrediƫnten in een glazen potje met een deksel, schud even door elkaar en bewaar op een donkere plek.
- Gebruik dit mengsel wanneer een recept om 'pumpkin spice mix' vraagt.