Translate

vrijdag 26 februari 2016

Chocolade bietjes muffins

Bietjes zijn voedzaam en als je ze mixt met onder andere pure cacao, dan krijg je deze heerlijke chocolade bietjes muffins. Erg fijn om jezelf en je kindje bijvoorbeeld mee te verwennen na een boswandeling in het weekend. Dit lekkere en eenvoudige recept kun je vinden op de inspirerende website van Renske Kroes.


INGREDIËNTEN:
3 gekookte bieten (ca 70 gram p. stuk) 
3 eieren 
70 gram dadelsiroop 
mespuntje zeezout 
1 tl kardamom
2 el kokosolie, gesmolten
30 gram cacaopoeder
80 gram boekweit- haver- amandel- of volkoren speltmeel 
1 grote tl wijnsteenbakpoeder 

Topping 
3 el kokosroom
1 tl kokosbloesemsuiker

Verwarm de oven voor op 180° C. Doe de bieten, eieren, siroop en de kokosolie in de blender en mix alles door elkaar. Doe het mengsel in een kom en roer de droge ingrediënten erdoor. Vet de muffin bakjes in, schep het beslag erin en bak in 30 minuten gaar. Maak ondertussen de kokosroom (zie recepten: toppings) en schep een dot op de muffins zodra ze klaar zijn. Geniet!