Translate

donderdag 9 januari 2014

Vegetarische nuggets

Gezond en lekker zijn deze vegetarische nuggets van aardappelen, wortel, erwten, ui en knoflook! Laat kinderen helpen bij het vormen van de nuggets, een taak die ze heel goed zelf kunnen doen. Bekijk het uitgebreide recept op Superhealthykids.

Hak de wortels, uien en aardappels in kleine stukjes en ontdooi de erwten
Bak de groenten (eerst de ui, dan de
 aardappels en wortelen en als laatste de erwten en knoflook)
 in de koekenpan met olijfolie 
Breng op smaak met zout en peper.
Haal de pan van het vuur en voeg broodkruimels (je kunt natuurlijk
ook glutenvrij paneermeel gebruiken) en citroensap toe.

Laat alles goed afkoelen en maak er ongeveer 15 tot
20 balletjes van. Zet deze vervolgens 30 minuten in de koelkast.
Rol de nuggets door de broodkruimels en bak ze in
olijfolie (4 tot 5 nuggets tegelijk) tot de nuggets mooi bruin zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en bak vervolgens de
overgebleven nuggets.