Translate

vrijdag 18 oktober 2013

Pompoenmuffins

Op de website van Eet Goed, voel je Goed staat het recept van deze heerlijke glutenvrije pompoenmuffins. Een goed begin van de herfstvakantie :-)


Kokosmeel Pompoenmuffins
12 muffins

5 eieren
200 gram pompoenpuree
50 ml kokosolie, gesmolten
100 gram kokosmeel
1/4 tl zeezout
1/2 tl bicarbonaat
1 el Pompoen Specerijen Mix
3 el honing of een paar druppels stevia

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden (elektrische oven)
  2. Doe alle ingrediƫnten in een blender en meng goed door elkaar. Je kunt ook een handmixer of garde gebruiken, maar een blender geeft een mooi glad beslag.
  3. Neem een bakvorm voor muffins en doe hier papiertjes in.
  4. Verdeel het beslag over de vormpjes en zet het in de oven.
  5. Bak de muffins in 15 - 18 minuten gaar.
  6. Bewaar deze muffins in een luchtdichte doos in de koelkast, of vries ze na het afkoelen in.

Pompoen Specerijen Mix
8 el

4 el kaneel
4 tl gemalen nootmuskaat
4 tl gemberpoeder
3 tl gemalen piment

  1. Doe alle ingrediĆ«nten in een glazen potje met een deksel, schud even door elkaar en bewaar op een donkere plek. 
  2. Gebruik dit mengsel wanneer een recept om 'pumpkin spice mix' vraagt.