Translate

maandag 30 april 2018

Muffins met ei

Deze muffins met ei zijn heerlijk om te serveren als lunch of als vleesvervanger bij de hoofdmaaltijd. Voor kindjes met een allergie zijn ze ook nog eens heel geschikt, want de muffins zijn zonder gluten, lactose, ei en noten. Ze komen uit het kinderkookboek van Shane Kluivert. Wil je meer recepten van hem uitproberen? Check dan de website gezond aan tafel of raadpleeg het boek van Shane!

Ingrediƫnten groentecakejes met ei
  • 5 eieren
  • ½ ui, gesnipperd
  • 1 paprika, in blokjes
  • 50 g broccoli, in kleine roosjes
  • 50 g wortel, in blokjes
  • 50 g tuinerwtjes uit de diepvries
  • peper
  • zout
Verder nodig
  • muffinbakvorm voor 12 muffins of 8 muffinvormpjes
  • kookpan
  • mengkom
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een muffinvorm goed in met boter of olie.
  • Kook de stukjes broccoli en wortel 2 minuten, zodat ze alvast een klein beetje gaar zijn.
  • Breek de eieren in een kom. Doe er peper en zout naar smaak bij en klop de eieren een klein beetje zodat de eidooiers vermengd zijn met het eiwit.
  • Verdeel de groenten over de kuiltjes van de muffinvorm en schenk die daarna vol met het geklopte ei.
  • Bak de groentecakejes in het midden van de oven in 10-12 minuten gaar.