Animal yoga poses for kids

Groene vegaburger voor kids

Wil je een gezond broodje hamburger voor je kindje maken? Dan is deze groene healthy burger van Yellow Lemon Tree echt een aanrader! Met quinoa, ei, geitenkaas en havermout krijg je de juiste structuur voor de burgers, waardoor ze niet uit elkaar zullen vallen. Het gezonde groene kleurtje krijgen de burgers door boerenkool toe te voegen. Geen fan van boerenkool? Dan kun je dit bijvoorbeeld ook vervangen door spinazie. Versier de burgers met lekkere toppings en serveer er zoete aardappel- of wortelfrietjes bij. Bon Appétit :-)


Boerenkool quinoaburgers met geitenkaas en avocado 
Ingrediënten voor 4 quinoaburgers
100 gram quinoa
50 gram boerenkool, fijngehakt
2 stengels bosui, in ringetjes
1 teen knoflook, fijngesneden
100 gram zachte geitenkaas + extra voor op het broodje
1 ei
50 gram havermout
versgemalen peper en zout
Toppings
avocado, in plakjes
komkommer, in plakjes
tuinkers
korianderblaadjes
Quinoaburgers maken
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.
Doe de gekookte quinoa samen met de boerenkool, bosui, knoflook, het ei en de havermout in een kom. Meng door elkaar. Doe de geitenkaas erbij en meng goed door. Breng goed op smaak met peper en zout. Laat het mengsel 10 minuten staan, zodat het wat kan binden.
Vorm met je handen 4 burgers van het quinoamengsel.
Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak de burgers aan beide kanten in een paar minuten mooi goudbruin en knapperig. De truc is om de burgers tijdens het bakken zo min mogelijk aan te raken, zodat ze mooi heel en stevig blijven.
Smeer ondertussen de broodjes in met geitenkaas en beleg met avocado en plakjes komkommer. Leg de burgers hierop. Verdeel de tuinkers over de burgers.
Lekker met zoete aardappelfriet.