Translate

dinsdag 8 maart 2016

Vegan chocolade met frambozen


Zelf chocolade maken met kindjes is altijd leuk om te doen en daarna samen proeven natuurlijk helemaal :-) Van deze vegan frambozen chocola word je al vrolijk als je er naar kijkt! In plaats van frambozen kun je natuurlijk ook bosbessen gebruiken of wat jullie ook maar lekker vinden. Vergeet niet alle andere heerlijke en gezonde recepten te bekijken van Living The Green Live.


INGREDIËNTEN VEGAN CHOCOLADE
150 gram zachte dadels
100 gram ontgeurde kokosolie
60 gram rauwe cacao
150 ml plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)
1 theelepel kaneel
1 theelepel kokosbloesemsuiker
Handjevol verse frambozen

BEREIDING VEGAN CHOCOLADE
Smelt de kokosolie en giet deze daarna, met alle ingrediënten behalve de frambozen,  in je blender. Zet deze op een middelhoge stand en laat deze draaien tot je een zacht chocolademix hebt. Pak vervolgens een bakblik of brownie bakvorm en bekleed deze met folie. Leg de verse frambozen op de bodem en giet hier langzaam de chocolade overheen tot alle frambozen bedekt zijn. Zet de chocolade een half uurtje in de vriezer zodat hij goed hard kan worden en de reep makkelijk te breken is. Serveer direct. Hou er rekening mee dat, omdat het zelfgemaakte chocolade is, je deze in de vriezer moet bewaren. Anders wordt hij te zacht en smelt hij tussen je vingers!