Translate

vrijdag 5 februari 2016

Gekleurde mini wraps


Kindjes zijn dol op alles met vrolijke kleurtjes, zo ook deze mini wraps van Chicks Love Food! Met bietensap, kurkuma en boerenkool geef je ze een mooi kleurtje en je kindje krijgt allemaal waardevolle voedingsstoffen binnen. Super leuk om deze mini wraps samen met je kindje te maken en te toveren met kleurtjes :-)



Roze wrap met bietjes
Men neme (voor 3 mini wraps):
– 65 gr speltmeel
– 100 ml water
– 1,5 el bietensap
– zout en peper
– kokosolie
En zo doe je het:– Meng de ingrediënten goed door elkaar. Als het mengsel voor je gevoel te dun is, doe er dan nog een heel klein beetje meel bij.
– Verwarm een beetje olie in een kleine pan.
– Giet een kleine soeplepel van het beslag in de pan en maak een draaibeweging met de pan, zodat een dunne laag de hele bodem bedekt.
– Bak de wrap 3 minuten aan de ene kant en draai hem om. Bak nog 3 minuten aan de andere kant tot hij goudbruin en knapperig is.

Groene wrap met boerenkool
Men neme (voor 3 mini wraps):– 60 gr speltmeel
– 100 ml water
– 2 handjes boerenkool
– zout en peper
– kokosolie
En zo doe je het:– Pureer de boerenkool tot een pasta met een staafmixer.
– Meng de ingrediënten goed door elkaar. Als het mengsel iets te dik is voor je gevoel, voeg dan nog een beetje water toe.
– Verwarm een beetje olie in een kleine pan.
– Giet een kleine soeplepel van het beslag in de pan en maak een draaibeweging met de pan, zodat een dunne laag de hele bodem bedekt.
– Bak de wrap 3 minuten aan de ene kant en draai hem om. Bak nog 3 minuten aan de andere kant tot hij goudbruin en knapperig is.


Gele wrap met kurkumaMen neme (voor 3 mini wraps):
– 
60 gram speltmeel
– 100 ml water
– 1 theelepel kurkuma
– zout en peper
– kokosolie
En zo doe je het:– Meng de ingrediënten goed door elkaar. Als het mengsel te dik is voor je gevoel, doe er dan nog een heel klein beetje water bij.
– Verwarm een beetje olie in een kleine pan.
– Giet een kleine soeplepel van het beslag in de pan en maak een draaibeweging met de pan, zodat een dunne laag de hele bodem bedekt.
– Bak de wrap 3 minuten aan de ene kant en draai hem om. Bak nog 3 minuten aan de andere kant tot hij goudbruin en knapperig is.