Translate

vrijdag 29 januari 2016

Roze taart bakken

Een roze taart bakken met de kids? Dat klinkt heel ongezond, maar deze raw aardbeien-choco cheesecake zit boordevol waardevolle ingrediënten en is vrij van zuivel, gluten en Paleo proof :-) Lekker en verantwoord bakken gaan dus heel goed samen en geloof het of niet, er komt geen oven aan te pas! Op zoek naar nog meer van dit soort heerlijke recepten? Neem dan even een kijkje op Paleo Familie



INGREDIËNTEN (1 Portie)

  • geweekte amandelenvoor de bodem50 gr
  • geweekte hazelnotenvoor de bodem50 gr
  • medjool dadelsvoor de bodem150 gr
  • raw cacaovoor de bodem (gewone ongezoete cacaopoeder werkt ook)2 eetlepels
  • keltisch zeezoutvoor de bodem1 snufje
  • kokosolie extra verginevoor de vulling100 gr
  • geweekte cashewnotenvoor de vulling300 gr
  • koudgeslingerde biologische honingvoor de vulling120 gr
  • vanille peulvoor de vulling1 stuk
  • kleine citroenen (rasp en sap)voor de vulling (of 1 grote)2 stuks
  • bevroren aardbeienvoor de topping200 gr
  • honingvoor de topping2 eetlepels
  • hele aardbeienvoor de topping (optioneel)8 stuks
  • gehakte amandelenvoor de topping (optioneel)4 eetlepels

BEREIDING:

  1. 1Zet de avond van te voren alle noten in de week, en anders nog die ochtend en laat het tenminste 4 uur staan.
  2. 2Bedek de bodem van een springvorm van 22 diameter met bakpapier. Hier vind je een superhandige manier die ik al sinds jaar en dag toepas. :)
  3. 3Spoel de noten af.
  4. 4Begin met de bodem: doe de hazelnoten en amandelen samen met de dadels, cacao en snuf zout in de keukenmachine en draai het tot een kleverig deeg. Blijft het nog te brokkelig dan kun je eventueel een eetlepel honing toevoegen zodat het wat plakkeriger wordt.
  5. 5Bedek de bodem van de springvorm en strijk alles egaal en glad. Zet het even apart.
  6. 6Vervolgens is de vulling aan de beurt: doe alle ingrediënten voor de vulling in keukenmachine en draai het net zo lang tot je een mooie romige crème krijgt. Proef of de vulling naar je smaak is, doe zo nodig nog wat honing, vanille en/of citroensap bij.
  7. 7Giet de crème in de springvorm en strijk het mooi glad en egaal.
  8. 8Als laatste de topping: doe de bevroren aardbeien in de keukenmachine samen met de 2 eetlepels honing en draai tot een mooie mousse.
  9. 9Giet dit met zorg over de vulling heen en strijk het voorzichtig glad met een lepel.
  10. 10Garneer de taart met gehakte amandelen en de aardbeien.
  11. 11Zet de taart voor 1,5 uur in de vriezer. Dan is de taart perfect. De taart kan ook langer in de vriezer staan, maar laat in dat geval de taart even uit de vriezer alvorens het te eten.