Translate

donderdag 21 januari 2016

Abrikozen bonbons

Deze abrikozen bonbons Uit Pauline's Keuken zijn net snoepjes zo lekker :-) Met slechts drie ingrediënten (ja dit is echt waar) maak je deze heerlijke balletjes samen met je kindje!



Ingrediënten voor 12 stuks
100 gr gedroogde abrikozen
75 gr ongezouten cashewnoten (liefst ook ongebrand)
50 gr geraspte kokos
Extra kokos om in te rollen
Zo maak je het
Doe alle ingrediënten (behalve de extra kokos) in de kom van je keukenmachine. Mix er in een paar tellen een gladde plakkerige massa van. De massa is klaar als het zich tot een bal vormt en plakkerig aanvoelt. Blijft het te droog, voeg dan eventueel een el koud water toe.
Vorm met natte handen, want dat plakt minder, balletjes ter grootte van een 2 euromunt.
Rol de abrikozen bonbons nog even door wat extra kokos en laat ze opstijven in de koelkast.
Je kunt deze rauwe abrikozen ballen ongeveer een dag of 5 bewaren in de koelkast.