Translate

zondag 20 december 2015

Kerst pasta


Wil je graag indruk maken op de kids tijdens het kerstdiner? Ga dan aan de slag met het gekleurde ravioli recept van Chicks Love Food! Door bietensap te gebruiken, krijgt de pasta een prachtig kersttintje. Kijk bij de uitsteekvormpjes of je naast een ster nog een kerstboom, een engeltje of koekemannetje kunt vinden! Op de website van Dille en Kamille vind je ook veel leuke vormpjes. Laat dat kerstdiner maar komen :-)








Men neme (voor ca. 35 stuks):
– 4 eieren
– 175 gram bloem
– 2,5 eetlepel bietensap (bv. van Zonnatura)
– 1 takje verse platte peterselie
– 55 gram zachte geitenkaas
– 7 walnoten
– 1 plak parmaham
– 1 sjalotje
– 20 gram roomboter
– 3 eetlepels crema di balsamico
– 1 eetlepel suiker
En zo doe je het:
– Splits 3 eieren. Doe de dooiers in een beslagkom of keukenmachine, het eiwit gebruik je niet.
– Voeg het laatste ei, de bloem, het bietensap, 1 eetlepel olijfolie en 1/2 theelepel zout toe.
– Meng alles door elkaar en kneed tot een deegbal.
– Wikkel de deegbal in vershoudfolie en leg apart.
– Was de peterselie en snijd ‘m grof. Scheur de parmaham in stukken.
– Doe samen met de geitenkaas en walnoten in een keukenmachine en mix tot een grof mengsel.
– Bestuif een werkblad met wat bloem en verdeel het deeg in 2 stukken.
–  Rol beide deegballen uit tot een hele dunne lap van ca. 30 x 40 cm.
– Leg 1 lap apart. Duw je uitsteekvormpje zachtjes in het deeg (niet erdoorheen), zodat je weet waar de vulling moet komen (zie foto). Bestempel de hele deeglap met de stervormpjes.
– Leg in het midden van ieder vormpje een beetje vulling. Niet te veel, je moet de ravioli nog dicht kunnen maken.
– Pak de tweede deeglap en leg deze er overheen.
– Steek nu stervormpjes uit het deeg. Zorg dat de vulling in het midden van de vorm zit (zie foto’s).
– Duw de randen van de ravioli dicht met een vork.
– Snijd het sjalotje fijn.
– Smelt de boter in een pannetje en bak de sjalotjes hierin zacht en glazig.
– Voeg de crema di balsamico en suiker toe en laat in 10 minuten karameliseren.
– Kook ondertussen de ravioli in 2 – 3 minuten gaar in kokend water.
– Doe een klein beetje van de balsamicostroop op een amuselepel en leg hier de ravioli op.
En klaar is je gekleurde ravioli met geitenkaas en walnoten. Enjoy!