Translate

zondag 15 november 2015

Bloemkool feta muffins

Easy Peasy had al een kookboek voor de allerkleinsten, maar nu is de opvolger Easy Peasy Family ook verschenen. Dit kookboek voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd staat boordevol gezonde recepten! Op Bluebelle vind je alvast wat van deze heerlijke recepten die je samen met je kindje kunt uitproberen, zoals deze bloemkool feta muffins. Enjoy!


Nodig (voor 8 a 10 cakejes)
  • 1 bloemkool
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eieren
  • 70 gram (zachte) feta*
  • 50 gram groene olijven zonder pit
  • 100 ml kokosmelk of griekse yoghurt
  • snufje zeezout en wat peper

Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de bloemkool en stoom of kook deze kort (max 5 minuten).
  3. Snijd de feta in kleine blokjes en de olijven in plakjes.
  4. Pureer de bloemkool in een keukenmachine samen met een teentje knoflook zodat het een glad mengsel wordt.
  5. Voeg hier 2 eieren aan toe klop deze samen met de kokosmelk door het bloemkool mengsel met een garde. Split het andere ei en klop hiervan het eiwit op en spatel dit door het mengsel.
  6. Spatel hier nu ook de feta en de olijven doorheen en maak op smaak met nog wat peper en zout
  7. Vul de cake vormpjes. Ik gebruik een siliconen matje met in dit geval hartjes maar je kunt gebruiken wat je in huis hebt.
  8. Zet 35 minuten in de oven op 200 graden.