Skip to main content

Groenten paddenstoelen

Wat een super leuk idee om van radijsjes, tomaat en ei paddenstoelen te maken! Ook dit is weer een heel simpel recept, maar natuurlijk wordt sla eten veel leuker als er paddenstoelen verstopt zitten in de salade :-) Zondagmorgen een eitje bij het ontbijt? Maak er dan een echt herfstontbijtje van door gekookte eitjes te versieren met hoedjes van tomaat en stippen van kwark. Bekijk deze en nog meer recepten op de website van La Place.


Radijs paddenstoelen
Was de radijsjes en snij het loof eraf. Dit is gelijk de bovenste stip van de paddenstoel. Snij nu nog een paar stippen. Uit de onderste helft van de radijs snij je nu het steeltje. Leg de kleurrijke radijs paddenstoelen op een lekkere groene salade en smullen maar!
En het aantal stippen? Die bepaal je lekker zelf! ;)


Ei paddenstoelen
Kook de eieren in 7 minuten hard. Spoel ze af onder koud water en pel ze. Snij van het eitje boven en onder een stukje af zodat hij kan staan (verwijder het kroontje). Leg op de bovenkant van het ei een klein beetje mayonaise. Snij de tomaat door de helft en plaats het als hoedje op het ei. Maak met mayonaise de stippen.Variatietip: gebruik ipv mayonaise wat kwark.