Skip to main content

Groene ijsjes

Mijntje bedacht een super lekker groen ijsje gemaakt van avocado's, banaan, kokosmelk en een beetje honing en citroen. Zonder gluten en zuivel, simpel toch? Maar zo ontzettend lekker! Bovendien zitten er in avocado allemaal gezonde voedingstoffen voor je kindje. Dat wordt samen ijs maken dus:-)


Groen ijs zonder zuivel

Ingrediënten:
 • 2 bananen
 • 2 eetrijpe avocado’s
 • 1 citroen (het sap ervan)
 • 1 blik kokosmelk (zo’n wit blik van het merk Aroy-D, zonder E-nummers en met vol-vet kokosroom erin). Zet het blik een 24 uur van te voren in de koelkast, zodat het kokosroom hard wordt en zich scheidt van de melk. Dan kun je het er wanneer je ‘t recept maakt goed uitscheppen.
 • 4 eetlepels honing

Maakt het zo:
 1. Haal de avocado’s en bananen uit de schil (zonder de pit) en doe ze in de blender samen met het sap van 1 citroen.
 2. Mix het tot een gladde massa.
 3. Haal het blikje kokos uit de koeling en open het. Schep de kokosroom (het bovenste harde gedeelte) uit het blik en doe dit in een kom.Bewaar de kokosmelk die overblijft voor in een smoothie of voor in bijvoorbeeld de Minion Soep. Als je niet zo’n kokosfan bent, gebruik dan de helft van het hardgeworden kokosroom.
 4. Klop nu de kokosroom met de honing tot een luchtig mengsel.
 5. Meng dit romige mengsel met een spatel door de avocado-mix zodat het zijn luchtigheid houdt.
 6. Giet alles over in een bak, leg nu een vel plastic folie op het ijs om kristalvorming te voorkomen en stop het 3 tot 4 uur in de vriezer. Haal het zo’n 10 à 15 minuten voor gebruik eruit en maak het ijs zo lekker als je wilt. Serveer het bijvoorbeeld met een ‘saus’ van frambozen, chocolade en een takje munt voor een feestelijk contrast.
Klaar is je supergezonde groene ijs.
* Dit ijs is glutenvrij, zuivelvrij, het past in een Paleo levensstijl, is geschikt voor vegetariërs en ook voor veganisten als je de honing eruit laat.