Animal yoga poses for kids

Bietenburger met wortelfrietjes

Een bietenburger? Ja, ook met burgers bestaan er talloze variaties zoals een bonenburger, wortelburger, pompoenburger...en dus ook een bietenburger. Lekker voor de afwisseling en ideaal om je kindje verschillende ingrediënten te laten proeven. Samen de burgers beleggen is natuurlijk ook een feest en er wortel- of zoete aardappelfrietjes bij serveren al helemaal :-) Kijk voor een overzicht van de verschillende soorten burgers op Yellow Lemon Tree!



Bietenburger met feta, havermout, avocado & mango
Ingrediënten voor 4 bietenburgers
2 rauwe bieten
100-125 gram havermout
1 kleine ui
100 gram feta
1 knoflookteen
1 ei
1 tl olijfolie
handje grofgehakte basilicumblaadjes
versgemalen peper en zout
toppings naar keuze 
pittige saladesoort, zoals rucola of mosterdblad
avocado
mango
grote tomaat
rode ui
alfalfa of tuinkers
basilicumblaadjes
Zo maak je de bietenburgers
Schil de bieten met een dunschiller en rasp ze in de keukenmachine samen met de ui en knoflook (kan ook met de hand, snipper dan de ui en knoflook heen fijn). Doe de geraspte groenten in een mengkom. Voeg de havermout, het ei en de olijfolie toe en meng alles door elkaar. Voeg nu de feta en de basilicumblaadjes toe. Breng goed op smaak met peper en zout. Nu wordt het leuk: kneed alles met je handen tot alles goed gemengd is. Zet een half uurtje apart zodat de havermout het vocht kan opnemen. Dit is belangrijk, zodat alle ingrediënten aan elkaar blijven hangen.
Vorm nu 4 burgers van het bietenmengsel. Als het mengsel te los is, voeg dan nog wat havermout toe. Verhit een grillpan op het vuur. Grill de bietenburgers ongeveer 5 minuten aan elke kant. Draai halverwege om. Als je geen grillpan hebt, kun je de burgers ook met wat olie bakken in een pan tot ze goudbruin zijn.
Serveer met gegrild zuurdesembrood en leef je uit met je favoriete toppings. Eet er zoete aardappelfriet of gezonde wortelfrieten met komijnmayonaise naast.