Translate

dinsdag 28 juli 2015

Bieten pannenkoekjes

Kinderen zijn vaak dol op vrolijke en felle kleurtjes, dus waarom geen gezonde bieten pannenkoekjes maken?! Het onderstaande recept kun je vinden op Eet Goed, Voel je Goed. De pannenkoekjes zijn eenvoudig te bereiden en natuurlijk kun je zelf ingrediĆ«nten veranderen of juist toevoegen.


Bieten Pannenkoekjes Glutenvrij
15 stuks
3 gekookte bietjes
1/2 appel
4 eieren
2 el kokosmeel
1/2 tl kaneel of koekkruiden
Snuf zout
Kokosolie om in te bakken
  1. Doe de bietjes, appel en eieren in een blender en pureer goed.
  2. Voeg de kokosmeel, kaneel en zout toe en maal nog even goed tot de klontjes er uit zijn.
  3. Zet het beslag even apart.
  4. Verhit in een koekenpan wat kokosolie.
  5. Verdeel met een saus- of juslepel kleine hoopjes beslag in de koekenpan en bak ongeveer 4 minuten.
  6. Draai de pannenkoekjes om en bak nog ongeveer een minuut.
  7. Herhaal tot het beslag op is.
  8. Serveer deze bietjes met extra kokosolie, boter, vers fruit of appelmoes.
  9. Deze pannenkoekjes kun je ook goed invriezen!