Skip to main content

Traktatie teckels van pure chocolade
Zijn ze niet super schattig deze teckeltjes van (pure) chocolade? Op Handmade Charlotte kun je lezen hoe je deze teckeltjes kunt maken. In plaats van een twix te gebruiken, kun je heel eenvoudig je eigen bars maken. Op de website Beginspiration kun je lezen hoe je je eigen homemade twix, snickers of bounty's kunt maken. Hieronder het recept van een verantwoorde bounty.


Nodig (8 stuks):
100 gram kokosrasp
2 el kokosolie
2 el maple siroop (of honing)
90 gram chocolade (72% of meer cacao)
Mix de kokosrasp, kokosolie en maple siroop (of honing) in de keukenmachine. Dit is de makkelijkste manier! Met de hand is ook mogelijk, door de kokosolie in een steelpan te smelten en daar de kokosrasp en siroop door heen te roeren. Blijf het goed doorroeren. Het moet een plakkerige massa worden.
Vorm er balletjes (of bounty vormpjes) van ter grootte van een walnoot. Zorg ervoor dat je alles goed aandrukt, zodat ze stevig worden. Er zullen stukjes aan je handen blijven plakken of eraf vallen, dat blijft, in de vriezer zullen ze pas echt goed stevig worden. Leg ze op een bordje met bakpapier en zet ze voor 10-15 min in de vriezer. Iets langer wanneer je grotere versies hebt gemaakt.
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie (dus in een schaaltje boven een pannetje met kokend water). Doop de kokosballetjes in de chocolade en bedek deze goed. Leg de bounty’s terug op het bakpapier en laat de chocolade drogen in de vriezer. Na 20 min zijn ze goed eetbaar. Je kunt ze het beste nog wat harder laten worden wanneer je ze wilt bewaren, dus zet ze dan nog 10 min extra in de vriezer .
Restjes chocolade in het schaaltje kun je met een kopje (plantaardige) melk en wat vanille verdunnen om zo een fijne kop warme chocolade melk te hebben wanneer je aan het wachten bent op de homemade bounty’s!

Wil je ook van die feestelijke mini mutsjes maken voor de chocolade teckels? 
Kijk dan op O Happy Day