Translate

zondag 21 juni 2015

Pizza van bloemkool en amandelmeel

Heb je zin om lekker pizza te maken samen met de kindjes, maar kies je liever voor een gezondere variant? Probeer dan eens een pizza te maken met bloemkool en amandelmeel! Dit verantwoorde pizza recept komt van de geweldige site Green Kitchen (boordevol heerlijke recepten!) en de vertaalde versie is te lezen op Me-to-we (zien eveneens hieronder).



Je hebt nodig voor de bodem van 1 grote pizza
de roosjes van een bloemkool
80 g amandelmeel (of koop van geschaafde amandelen en maal ze fijn in een vijzel)
een theelepeltje oregano, gedroogd
3 eieren
peper en zout

Zo maak je het deeg
Zet de oven aan op 200 graden, en leeg een stuk bakpaper klaar op een bakplaat.
Hak de roosjes van de bloemkool en doe ze in de keukenmachine tot ze een fijne rijst-achtige substantie hebben. Haal er 600 ml uit en gooi het in een mengschaal.
Doe de amandelmeel erbij, oregano, peper en zout en meng goed het je handen.
Maak een kuiltje en doe daar de eieren in, meng de droge stukjes er doorheen. Kneed tot je een bal hebt, die veel losser is dan bij gewoon deeg.
Maak er 2 ballen van, zodat je twee pizza’s kunt maken: een met topping voor de kinderen en een met topping voor jullie.
Leg de ballen op een vel bakpapier, duw ze zo plat mogelijk met je handen zodat je 2 bodems hebt, maak opstaande randjes en bak ze 25 minuten in de oven tot het goudkleurig is.

De pizza topping
Bedenk samen met de kids lekkere toppings voor jullie pizza en laat ze helpen de pizza te versieren!