Translate

zaterdag 4 april 2015

Paaseitjes maken & kuikentje knutselen

Zelf paaseitjes maken is hartstikke leuk om met de kids te doen en bovendien weet je dan precies welke ingrediënten je kindje binnenkrijgt! Hieronder een heerlijk en verantwoord recept van Jouw Fabriek.


Recept

Ingrediëntenlijst
  • 25 gram hele cacaobonen
  • 25 gram hazelnoten
  • 20 ml amandelmelk
  • 20 gram 72% of 85% chocolade reep
  • 15 gram geraspte kokos
  • 25 gram amandelschaafsel
Benodigdheden
Pan + schaaltjes + vijzel + koelkast
Bereidingswijze
  1. Pel de cacaobonen, tenzij je al gepelde cacaobonen hebt.
  2. Rooster ondertussen de hazelnoten in een pannetje.
  3. Smelt de chocolade + de amandelmelk au bain marie.
  4. Maal het amandelschaafsel in een vijzel en doe het amandelschaafsel in een kommetje. Doe de kokosrasp in een ander kommetje.
  5. Dop de hazelnoten in de chocolade en leg ze op een bord. Dop daarna ook de rauwe cacaobonen eerst in de gesmolten chocola en daarna in de geraspte kokos of amandelschaafsel (ik gebruik twee kleine lepeltjes zodat mijn vingers niet onder de chocolade zitten). Leg ook die op een bord.
  6. Zet de chocolade paaseieren koelkast (plus minus twee uur) zodat de chocolade hard kan worden.
Op Living the Green Life vind je het recept van de onderstaande vegan raw paaseieren, deze zijn ook erg lekker!


Terwijl de paaseitjes in de koelkast staan, kun je samen dit schattige kuikentje van Handmade Charlotte gaan knutselen.