Animal yoga poses for kids

Pannenkoekjes met banaan en kokos



Deze (glutenvrije) pannenkoekjes zien er niet alleen heel schattig uit, maar zijn ook nog eens gezond en lekker vullend. Heerlijk om samen met de kids te bakken na een boswandeling, op zondagochtend of om aan je kindje mee te geven naar school. Dit recept komt van de website Jamie Magazine waar je nog veel meer inspiratie op kunt doen. Bekijk ook het recept bananenpannenkoekjes met bessen van Jamie (en alle andere heerlijke recepten speciaal voor kinderen).

BEREIDEN

1 Prak de bananen fijn met een vork. Doe ze in een middelgrote mengkom en klop de eieren en kokos erdoor. Voeg de bosbessen toe (bewaar er een paar voor eroverheen) en roer erdoor.

2 Verhit de kokosolie op middelhoog vuur in een koekenpan van 25 cm met antiaanbaklaag. Schep er 2-3 eetlepels van het beslag in voor elke pannenkoek. Je kunt er 3-4 pannenkoeken tegelijk in bakken. Keer ze voorzichtig met een spatel om als de bovenkant niet vloeibaar meer is en ze aan de onderkant goudkleurig zijn – dit duurt ongeveer 2 minuten.

3 Bak de andere kant 1 minuut.

4 Stapel de pannenkoeken op en strooi de achtergehouden bosbessen erover (of versier de pannenkoekjes samen met je kids met ander
 vers fruit, honing, volle yoghurt, kokosrasp of wat jullie maar lekker vinden).

INGREDIENTEN
Voor 10 pannenkoekjes
- 3 rijpe bananen
- 6 eieren, licht losgeklopt
- 50 g gedroogde kokosrasp, plus extra voor eroverheen
- 150 g bosbessen (vers of ontdooid)
- ½ tl kaneel, voor eroverheen
- 2 tl kokosolie, om in te bakken