Translate

woensdag 19 november 2014

Herfstkoekjes

Heerlijk samen wandelen in het bos en daarna wat lekkers maken? Verzamel dan verschillende bladeren tijdens jullie wandeling en neem deze mee naar huis. Was de bladeren goed af en laat ze even drogen. Maak ondertussen een deeg (bijvoorbeeld het speculaasdeeg van Lekker eten met Linda). Als het deeg klaar is, rol je het uit met een deegroller en gebruik je de herfstbladeren om afdrukken te maken (zie foto's hieronder). Even in de oven en smullen maar!

Bron: Bambino Spensierato



Wat heb je nodig voor 1 bakplaat:
  • 125 gram volkoren meel (of volkoren speltmeel) 
  • 75 gram zachte roomboter
  • 50 gram kokosbloemsuiker
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • flinke snuf zeezout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels amandelmelk / andere (plantaardige) melk
  • optioneel: 1 theelepeltje vanille extract
  • extra: bloem
  • bakpapier
  • deegroller
Hoe maak je het klaar?
  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 160 graden.
  • Doe alle ingrediĆ«nten in een kom en maak er een soepel deeg van.
  • Bestrooi deegroller & aanrecht met bloem. Rol het deeg uit tot de gewenste dikte. Gebruik de herfstbladeren om afdrukken te maken (zachtjes aandrukken tot je een nerf ziet), rondom uitsnijden en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 15-17 minuten gaar en laat afkoelen zodat ze lekker knapperig worden.