Translate

maandag 6 oktober 2014

Vegetarisch koken voor kids


 Iets vegetarisch maken voor je kids? Probeer dan deze lekkere en gezonde homemade falafel Uit Pauline's Keuken! Ze lijken een beetje op de nuggets van de McDonald's en zijn heel eenvoudig te maken! Dat wordt smullen samen ;-)


Ingrediënten voor 16 st.
150 gr gedroogde kikkererwten
2 tenen knoflook
0,5 chilipeper
Sap van 1 citroen
1 el bloem*
1 tl komijn
Handje peterselie
Zeezout
Olijfolie

Zo maak je het
Was de kikkererwten en laat ze minimaal 16 uur weken in ruim water. Je zult zien dat de kikkererwten het vocht opnemen en in gewicht toenemen.

Laat de kikkererwten uitlekken en stop ze in een keukenmachine. (Of gebruik een staafmixer.)

Voeg de knoflook, de chilipeper, het citroensap, komijn, een snuf zout en een handje peterselie toe en meng er een gladde massa van in je keukenmachine.

Roer de bloem erdoorheen. Is het mengsel nog te nat, voeg dan een extra lepel bloem toe.

Vorm met natte handen, balletjes ter grootte van 2 euro munt en druk ze iets plat.

Laat de falafel een half uurtje opstijven in de koelkast.

Bak de falafel in een koekenpan aan weerszijden goudbruin in wat olijfolie.

Serveer je homemade falafel in een pitabroodje met knoflooksaus en sla.
*Dit recept is voedselzandloper proof als je de bloem vervangt voor kikkererwtenmeel, quinoameel, of boekweitmeel.