Skip to main content

Glutenvrije bosbessen muffins


Gezellig samen met de kinderen bakken? Probeer dan eens deze muffins van mamaplaats met amandelmeel en blauwe bessen (bedenk samen welke variaties jullie allemaal kunnen maken). Veel bakplezier! 

BENODIGDHEDEN

  • 200 gram amandelmeel
  • 100 gram zoet naar keuze (agave, honing of rijpe banaan)
  • 2 eieren
  • Snuf zout
  • 100 ml kokosolie of zachte boter
  • Een handvol blauwe bessen

BEREIDEN VAN DE MUFFINS

Meng alle ingredi├źnten behalve de bessen tot er een mooi beslag ontstaat. Roer hier voorzichtig de bessen door. Neem een bakblik voor kleine cakejes en doe hier cupcake papiertjes in of vet het goed in. Verdeel het beslag over 6 vormen en zorg dat ze helemaal vol zijn.
Bak ze vervolgens op 175 in 50 minuten gaar. De bovenkant moet goudbruin zijn en ze moeten stevig aanvoelen. Nadat ze afgekoeld zijn, kun je ze invriezen of in een luchtdichte doos een week bewaren. Je kunt er natuurlijk ook mini-muffins van maken om een lekkere traktatie bij de koffie te hebben!
Natuurlijk kun je er ook voor kiezen een andere vulling te gebruiken. Varieer eens met stukjes zure appel en een flinke hoeveelheid kaneel. En wat denk je van stukjes pure (70%) chocolade? Of laat het zoet achterwege en prak twee rijpe bananen door het beslag. Ook leuk voor de kinderen: Er zijn glutenvrije en suikervrije 'smarties' te krijgen bij de Natuurvoedingswinkel. Roer deze door het beslag en doe een lekkere toef zelf geklopte slagroom er bovenop: Taartje voor 1! De mogelijkheden zijn eindeloos!