Skip to main content

Pallet schommel en andere tuintips voor kinderen

Deze pallet schommel is eenvoudig te maken en kinderen kunnen er heerlijk in relaxen! Op de website van Tuinieren staan nog veel meer inspirerende tuinidee├źn voor kinderen (hieronder een kleine selectie).


Je kunt deze schommel maken van een pallet. Zorg wel voor een goede stevige pallet, spijker hem anders nog even extra goed in elkaar. Met goed dik stevig touw en karabijnhaken (die geschikt zijn voor klimmen) kun je hem goed stevig ophangen. Hang hem bijvoorbeeld aan een boom. Maak het af met een klein matras en fijne kussen en je kinderen kunnen heerlijk relaxen!
Hang de schommel niet te hoog en het liefst boven een zachte ondergrond zoals een gazon. Let ook goed op of de tak waar je hem aan ophangt stevig genoeg is!

Deze speelgoedauto met laadbak kun je gemakkelijk veranderen in een plantenbak, zo ontdekte ik bij House of Hawthornes. Zo krijgen de speelgoedauto’s die niet meer gebruikt worden toch nog een functie! Heb je geen speelgoedauto’s (meer) in huis? Je vindt ze vast bij een kringloopwinkel bij jou in de buurt.Zorg dat de laadbak dicht blijft zitten en niet zomaar op kan klappen. Even vastplakken met een stukje plakband is waarschijnlijk wel voldoende. Voeg vervolgens een laagje steentjes toe voor drainage en vervolgens een flinke laag aarde. Dan kun je er een plant in plaatsen, bijvoorbeeld vetplanten die weinig onderhoud nodig hebben. Natuurlijk zijn planten in een gewone plantenbak ook erg leuk, maar een rijdende plantenbak? Dat ziet er wel heel leuk uit! Een vrije dag en mooi weer? Naast de dierenspeurtocht in de tuin valt er nog veel meer te ontdekken! Ga op zoek naar bijzondere planten, bladeren, zaden en noten.
Cheri van I Am Momma – Hear Me Roar wilde graag met haar kinderen naar buiten, ondanks dat het niet zulk mooi weer was. En dus bedacht ze een leuk spelletje. Ze fotografeerde allerlei verschillende soorten planten, bladeren en zaden uit haar tuin op een witte achtergrond die ze in een collage plaatste. De collage plakte ze op een lege kartonnen eierdoos. Zo kon haar zoon op speurtocht met een handige doos waar hij alles in kon doen wat hij had gevonden.