Translate

vrijdag 25 april 2014

Frietjes van knolselderij


Frieten maken van knolselderij is niet alleen lekker, maar ook nog eens een beter alternatief dan gewone frieten. Dat wordt smullen!


Wat heb je nodig om aan de slag te gaan?
  • 2 stuks knolselderij in 'frietjes'\
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gemalen komijnzaad
  • 2-3 eetlepels peterselie fijn gehakt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel paprikapoeder optioneel
  • Peper
  • Zout
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Hoe maak je de frietjes?
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat (of meerdere).
  2. Schil de knolselderij en snij het in de vorm van frietjes.
  3. Zet een pan op het vuur met water & zout, breng aan de kook, voeg de 'frietjes' toe en kook ze ongeveer 3-4 minuten. Laat ze daarna goed uitlekken in een vergiet of dep ze droog met een schone (thee)doek.
  4. Hak de peterselie fijn en pel & pers het teentje knoflook. Doe de peterselie samen met de knoflook, de olijfolie, komijnzaad & zeezout in een kom en roer de marinade goed door.
  5. Meng de knolselderij frietjes met de marinade (dit gaat het best met je handen) en leg de frietjes op de met bakpapier beklede bakplaat.
    Op de bakplaat
  6. Bak de frietjes ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven en schep ze tussendoor een keer om.
  7. Serveer de frietjes eventueel met wat mayonaise of een andere dip. Eet smakelijk!
  8. Dit recept komt van MiCook, een website boordevol lekkere recepten en inspiratie!