Animal yoga poses for kids

Easy Peasy: een gezonde basis voor de allerkleinsten

Easy Peasy is een geweldig kookboek voor iedereen die zijn kinderen een goede en gezonde basis wil meegeven op het gebied van eten & drinken. Een echte aanrader voor (aanstaande) ouders, nanny's en kinderdagverblijven! Hieronder twee lekkere en gezonde recepten uit dit must-have kookboek.



Rodelinzencurry met wortel, courgette en kip


Vanaf 9 maanden
Linzen vragen om een beetje precisie tijdens het koken. Voor je het weet is het een te gare massa geworden. Even opletten dus. Je kunt er gemakkelijk veel van koken en het in de koelkast bewaren voor je eigen maaltijd.
  • 100 à 120 gram rode linzen
  • ½ courgette
  • 1 grote wortel
  • 1 kipfilet
  • 3 à 4 eetlepels kokosmelk
  • koriander of een ander kruid

Zet een ruime pan water op het vuur en kook de rode linzen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Stoom de kipfilet gaar. Was en snijd ondertussen de courgette en wortel in grove stukken. Maal de kip fijn en zet dit even weg in een apart schaaltje. Maak het apparaat waarmee je hebt gestoomd schoon en stoom er de groenten in. Giet het kookvocht weg en doe de kokosmelk in de baby-stomer bij de groenten. Pureer dit samen met de koriander of andere kruiden tot een saus. Giet de linzen af, schep ze op een bordje, en doe de kip en saus erbij.

Ook lekker met vis!
Tip
Linzen en andere peulvruchten kun je ook ingeblikt kopen. Wel zo gemakkelijk en snel. De voorkeur gaat dan wel echt uit naar de biovariant, deze is meestal alleen met zout geconserveerd. Nog wel even goed afspoelen met water voor gebruik!

Quinoa-appelpap met peer



Vanaf 7,5 maanden
Quinoa (spreek uit als kien-wa) lijkt op graan, maar is het niet. Het is een zaadsoort en daarmee ook glutenvrij. Quinoa is een volwaardig eiwit vol aminozuren (bouwstenen voor eiwitten). Belangrijk voor de ontwikkeling dus en een stuk 
gemakkelijker te verteren dan dierlijke eiwitten.
  • 2 eetlepels quinoazaden of -vlokken
  • water en/of een beetje flesvoeding
  • ½ geraspte appel 
of een flinke scheut bio-appelsap
  • ½ peer
  • ieniemienie beetje kaneel
  • eventueel een druppeltje olie
Zet een pan op met daarin een laagje water en appel(sap). Doe hier de eetlepels quinoa bij. Kies je voor de quinoazaden? Breng het geheel dan rustig aan de kook volgens de gebruiksaanwijzing. De quinoa is pas gaar als het middelste witte puntje van het zaadje doorzichtig is. Kookt het te snel droog, voeg er dan nog wat water aan toe. De eerste keer mislukt het misschien, maar geef het niet op. Quinoa kook je op gevoel het beste! Kies je voor vlokken? Dan gaat het wat sneller en is het de kunst ervoor te zorgen dat het geen dikke brei wordt.
Was en schil de peer. Snijd in kleine stukjes. Halverwege het kookproces voeg je de peer toe zodat deze nog even zacht kan worden. Roer goed door elkaar. Voeg ten slotte nog een heel klein beetje kaneel toe. Uiteraard laten afkoelen, misschien nog wat Happy Delight-olie toevoegen en serveren aan tafel.