Animal yoga poses for kids

Weekplanner voor peuters en kleuters

Peuters en kleuters stellen continu vragen als: “Ga ik vandaag naar school?” en “Heb ik zwemles vanmiddag?” of “Hoeveel nachtjes slapen is het nog voordat we naar opa en oma gaan?” Dat gold ook voor de kinderen van de bedenkers van deze App. De twee Amsterdamse vaders creëerden daarop een vrolijke weekplanner voor peuters en kleuters, waarmee de kleintjes spelenderwijs grip krijgen op de tijd. De ‘Week Planner for Kids’-kalender geeft het antwoord op al hun vragen en nog veel meer!


Bekijk een filmpje over de weekplanner op Novitura.

Dit doet ‘Week Planner for Kids’
‘Week Planner for Kids’ helpt kinderen vanaf 3 jaar inzicht te krijgen in de structuur van de dag en week aan de hand van duidelijke iconen. Dankzij de iPad app leren ze sneller te begrijpen welke dagelijkse of wekelijkse routines er zijn en welke speciale activiteiten eraan komen. Je kind leert zo spelenderwijs te plannen en daarbij eigen keuzes te maken.
Zo werkt ‘Week Planner for Kids’
De dagen van de week hebben ieder een eigen kleur en worden uitgesproken wanneer op de naam van de dag wordt geklikt. Een uitgebreide set universele iconen beelden de verschillende dag- en weekactiviteiten uit, en kunnen met de vinger in de agenda worden gesleept. Ook zij bezitten ieder een kenmerkend geluidje. Daarnaast kan het kind dankzij speciale weericonen aangeven welk weer het die dag is. Met een beloningsicoon kunnen prestaties beloond worden, zoals goed opgeruimd of goed gegeten. Kinderen en ouders kunnen ook zelf nieuwe iconen maken door ze te tekenen, een woord te schrijven of een foto te importeren. Zo creëren ze samen een persoonlijke en overzichtelijke weekagenda.
Gebruik van Week Planner for Kids leert kinderen:
  • de namen van de weekdagen te onderscheiden
  • inzicht te krijgen in de dag- en weekindeling
  • hun dag en week zelf te plannen
  • zelf een beloningsstructuur bij te houden
  • weersomstandigheden te onderscheiden
Dit zeggen ouders en een leerkracht over ‘Week Planner for Kids’
Thomas Poell: “Bijzonder om te zien hoe snel mijn zoontje Jonathan (5 jaar) zich de app heeft eigengemaakt en hoe leuk hij het vindt om er mee bezig te zijn. Nu weet hij eindelijk dat hij iedere blauwe dag (vrijdag) naar zwemles gaat.”
Mette Hessels:” Mijn dochtertje Isa (4 jaar) leerde met behulp van de app in no time de dagen van de week. En ook nog op een leuke manier! Ze is er zelf heel erg trots op.”
Kim Meijer (leerkracht basisonderwijs): “Al vroeg beginnen we op school met inzicht geven in de dag- en weekplanning. Iedere ochtend benoemen we de dag van de week, wat we gaan doen en wat de weersomstandigheden zijn. Dit is een favoriet ochtendritueel van mijn klas. De ‘Week Planner for Kids’ is een ideaal hulpmiddel om daar thuis mee verder te oefenen.”