Skip to main content

Sint Maarten lampion

Op de website van Kleas staan prachtige lampionnen (zie de foto's en korte beschrijving hieronder) die kinderen zelf eenvoudig kunnen maken! 


Gebruik een mix van water en lijm om het onderste deel van de ballonnen met wit vloeipapier te beplakken en laat de de ballonnen een nacht drogen. 


 Laat kinderen hun ballon (over het witte deel) met verschillende kleuren vloeipapier beplakken.


Vervolgens weer laten drogen en maak daarna de ballonnen stuk, zodat er een prachtige lampion overblijft!
Maak tenslotte vier gaatjes langs de rand van de lampion en doe hier draad doorheen dat je weer bevestigd aan een stok. De lampionnen zijn klaar voor gebruik!


Het resultaat in het donker!


He boek Sint Maarten en het beertje sluit goed aan bij het Sint Maarten feest.


Als op 11 november het Sint-Maartensspel wordt opgevoerd, lopen Marieke en haar beertje met een lantaarn zingend door de stad. Opeens zien ze in de sneeuw een arme man met blote armen zitten. Sint-Maarten geeft de man de helft van zijn mantel. Onderweg komen ze een jongetje tegen dat huilt omdat hij zijn lantaarn kwijt is. Veelbetekenend kijkt Sint-Maarten het beertje aan tot deze begrijpt dat hij zijn lantaarn zou kunnen geven. Als hij dat doet is het jongetje gelukkig en Marieke heel tevreden over het beertje en zingend lopen ze naar huis. In eenvoudige bewoordingen wordt dit verhaal verteld. De teddybeer van het meisje ziet eruit als een speelgoedbeer, maar denkt en spreekt als een kind. De sfeervolle illustraties in warme tinten zijn paginagroot, meestal over twee bladzijden. Gedrukt in een duidelijke letter. Achterin het boek de tekst van het liedje met muziekschrift. Dit prentenboek leent zich goed om samen te lezen, vooral in die streken waar dit feest gevierd wordt. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar. © NBD Biblion 2002 - 2013