Translate

zondag 17 november 2013

Oud-Hollandse pepernoten

Op IsGeschiedenis kun je het verhaal lezen van de Oud-Hollandse pepernoot en staat eveneens beschreven hoe je deze lekkere pepernoten kunt maken (het recept is ook geschikt om taaitaai van te maken). Dat wordt smullen!



Ingrediƫnten

  • 125 gram tarwebloem
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram honing
  • 75 gram stroop
  • 1 ei
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel gemalen anijszaad
  • snufje zout

Bereiding

Meng de honing, stroop, ei, anijs, speculaaskruiden en het zout in een kom. Zeef het meel boven de kom en kneed er een stevig deeg van.
Zet het deeg daarna 1 tot 2 uur afgedekt in de koelkast zodat het kan opstijven. Rol het deeg uit en snij er blokjes van. Warm de oven eerst voor op 200° C en leg de pepernoten daarna op een ingevette bakplaat en bak ze in 10-15 minuten lichtbruin en gaar.
Als u taaitaai wilt maken, maakt u grotere stukken of poppetjes van het deeg.