Skip to main content

Leren over het weer, de seizoenen en klokkijken

Veel kinderen vinden het interessant om meer te weten te komen over het weer, de seizoenen en om klok te leren kijken. Hieronder een aantal tips!

Op Mr Printables lees je hoe dit weerstation kunt maken (door de voorbeelden is dit eenvoudig te realiseren)!Een seizoensklok kun je bijvoorbeeld maken van karton beplakt met vilt of zelf tekenen met behulp van het voorbeeld van Juf Sanne (helemaal onderaan). In plaats van vilt zou je ook foam vellen kunnen gebruiken. 


Om een weerklok te maken kun je afbeeldingen zoeken van weersymbolen (bijvoorbeeld uit tijdschriften of op internet) of deze tekenen met stiften, krijt of kleurpotloden. Gebruik in beide gevallen stevig papier of een kartonnen bord als ondergrond en een splitpen om de wijzer te bevestigen. De onderstaande klok is geplastificeerd, zodat deze er ook mooi uit blijft zien. Natuurlijk kun je op deze manier ook een klok met cijfers maken!


Met de mooie houten kalenderklok van Goula leren kinderen niet alleen klokkijken, maar leren ze ook over de seizoenen, het weer, de maanden, de dagen van de week en de dagen van de maand.