Skip to main content

Kijk- en ontdekspel voor kleuters

Met het ZOOM! kijk- en ontdekspel van Scale oefenen kleuters spelenderwijs waarnemen en gericht zoeken. Het spel bestaat uit drie dubbelzijdige geïllustreerde spelborden. Er is een spelbord in de sneeuw, op het strand, het bos, het heelal, de onderwaterwereld en dieren in Afrika (zes spelkanten). Alleen de spelborden zijn al erg leuk om samen te bekijken, te bespreken of om samen het spelletje ik zie, ik zie wat jij niet ziet mee te spelen.

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar en kan met 1-4 spelers gespeeld worden. Bij het spel hoort een draaischijf en verschillende zoekopdrachten. Door aan de wijzer van de schijf te draaien, zien de spelers wat zij moeten zoeken. Zodra de zandloper omgedraaid wordt, zoeken alle spelers voorwerpen of personen die aan de omschrijving voldoen. Als een speler wat gevonden heeft, wordt er een schijfje op het voorwerp of persoon geplakt. Pas wanneer de zandloper leeg is, stoppen alle spelers met zoeken en plakken zij de schijfjes op hun scorebord.

ZOOM! is een leuk spel dat zeker een beroep doet op het concentratievermogen van zowel kinderen als volwassenen.Voor informatie over over het spel zie de website van Scale (een leuke website met educatieve producten).