Translate

zaterdag 29 december 2018

Gezonde rozijnenbollen

Deze rozijnen kwarkbollen van Blij Suikervrij zijn lekker om te snacken met Oudejaarsavond, maar als lunch serveren of meegeven naar school kan natuurlijk ook. In plaats van kwark kun je kokosyoghurt en/of glutenvrij meel gebruiken, zodat kindjes met allergie├źn eveneens kunnen proeven. Door speculaaskruiden toe te voegen, krijgen de bolletjes een heerlijk winters tintje!


ROZIJNEN KWARKBOLLETJES MET SPECULAASKRUIDEN

voor 6 bolletjes
  • 125 ml volle Franse kwark
  • 125 gram speltmeel
  • 1 ei
  • 1 flinke theelepel koek & speculaaskruiden
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 50 gram rozijnen


Laat de rozijntjes even weken in een bakje warm water. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Meng in een kom de kwark met het ei, de kruiden, wijnsteenbakpoeder, olijfolie en een snuf zout. Schep als laatste geleidelijk het speltmeel erdoor, en roer tot een glad deeg. Laat dan de rozijnen uitlekken en dep deze even goed droog met een theedoek.
Meng de rozijnen door het beslag. Maak dan zes hoopjes van het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Het handigst doe je dit met twee lepels. Het beslag hoort namelijk wat plakkerig te zijn.
Bak de bolletjes af in 20-25 minuten.