Translate

donderdag 2 augustus 2018

Dadeltaart zonder oven

Anne Marie Reuzenaar bedacht deze lekkere & verantwoorde dadeltaart. Laat kindjes helpen bij het maken van de taart en terwijl de taart in de koelkast staat, kun je lekker samen buiten gaan spelen. De taart hoeft namelijk niet in de oven. Hoe handig is dat?!


Ingrediƫnten Dadeltaart zonder oven
  • 350 g dadels (Iraanse of medjoul)
  • 100 g pure chocolade, > 70%
  • 100 g kokosolie
  • 1 biologische sinaasappel
  • 50 g cranberry’s
  • 40 g pistachenoten, ongezouten en ongebrand
  • 2 el kokosrasp
  • 75 g havermout, glutenvrij
Bereidingswijze
  • Ontpit de dadels en snijd in stukjes. Doe ze in een schaal en overgiet ze met kokend water. Laat circa 10 minuten staan en laat dan goed uitlekken.
  • Smelt de chocola au bain-marie. Doe hiervoor de chocolade in een kom en zet die boven een pannetje met kokend water. Smelt intussen de kokosolie in een ander pannetje. Rasp de sinaasappel en pers de helft uit. Snijd grote cranberry’s wat kleiner. Hak de pistachenoten fijn en rooster ze kort in een droge koekenpan.
  • Roer alle ingrediĆ«nten, behalve de pistachenoten, in een kom goed door elkaar. Doe alles over in een platte schaal of ronde bakvorm. Strijk de bovenkant glad en bestrooi met de geroosterde pistachenoten. Laat de dadeltaart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.