Skip to main content

Homemade amandelpasta

Lijkt het je leuk om eens zelf broodbeleg te maken voor de kinderen? Probeer dan eens dit makkelijke, maar o zo heerlijke recept van Kinderen kunnen prima anders eten! Bewaar een glazen pot en ontwerp samen een leuk etiket voor de amandelpasta.


Het enige dat je nodig hebt is: 
400 gram amandelen (voor een kleine pot neem je de helft)
beetje zeezout
blender
Hoe maak je het?
De amandelen en wat zeezout (naar smaak) gooi je in de blender en dan is het eigenlijk alleen nog maar een kwestie van blenden en roeren. Steeds heel even kort de blender aan en dan stevig doorroeren, vooral aan de onderkant waar het draaimechanisme van de blender zit, zodat alle noten ‘aan de beurt komen’. 
Net als je begint te twijfelen of het ooit een pasta wordt, na een minuutje of 10, zul je zien dat het toch ineens een pasta wordt. Geduld en stevig roeren worden beloond. 
Nu alleen nog even in een potje doen en klaar is je amandelpasta. 
Welke amandelen gebruik je?
Ik gebruikte nu geroosterde amandelen, maar je kunt natuurlijk ook rauwe amandelen gebruiken met of zonder velletje. Met velletje krijg je een bruine pasta, zonder een witte. Uiteraard kun je volop variƫren met allerlei noten. Gebruik je wat cacao of een handje rozijnen door je notenpasta, krijg je weer een hele andere variatie. Mogelijkheden genoeg!