Skip to main content

Babykleding van biologisch katoen

Ken je het merk Noeser al? Dit merk verkoopt prachtige babykleertjes van biologisch katoen! Waarom is biologisch katoen eigenlijk belangrijk voor een babyhuidje? Lees het onderaan deze pagina. Surf voor de gehele collectie kleertjes van Noeser naar de webshop.Baby’s hebben nog geen stevig immuunsysteem en kunnen makkelijker allergien en eczeem ontwikkelen. doordat biologisch katoen geen giftige stoffen in de kleding heeft, is dat zachter voor je babies huidje. ook is biologisch katoen zachter en ademt het beter.
de chemische stoffen die worden gebruikt bij de normale katoenteelt zijn slecht voor de lucht, de bodem, en alle mensen en dieren die er mee in aanraking komen. daarom gebruikt test alleen stoffen die gots gecertificeerd zijn (gots staat voor global organic textile standard). om een gots certificaat te krijgen moet een producent veel doen/ garanderen….logo global organic textile standard
gots stelt namelijk hoge eisen aan het gehele productieproces: de gehele keten moet ecologisch, economisch en sociaal duurzaam zijn. gots voert controles uit in de gehele productieketen en kijkt kritisch of deze voldoen aan minimum eisen op het gebied van arbeid, afvalverwerking, transport, verpakking en het gebruik van chemicaliƫn.
Noeser werkt samen met een producent die grote waarde hecht aan de gots principes en hard werkt om iedere periode het certificaat weer te mogen dragen.
dat is dus goed voor jouw baby en de wereld om ons heen!