Translate

zondag 8 maart 2015

Avocado koekjes

Koekjes bakken met kinderen is altijd leuk om te doen! Dit recept van Monstyle bewijst weer eens dat makkelijk, gezond en lekker heel goed samen kunnen gaan. Met slechts een paar ingrediënten kun je heel eenvoudig tien heerlijke koekjes bereiden. In het onderstaande recept staat een (kleine) banaan weergegeven in plaats van (kokos)suiker of honing. Als je een banaan gebruikt, moeten de koekjes alleen wel iets langer in de oven. 


Ingrediënten voor 10 avocado chocolate cookies
– 100 gram vruchtvlees van een rijpe avocado
– Een (kleine) banaan*
– 1 ei
– 1/2 kopje donkere cacaopoeder
– 50 gram donkere chocola in stukjes (het liefst met 85 procent cacao)
– 1/2 theelepel bakpoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor, op 175 graden. Mix de avocado met de banaan, tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg daarna één voor één het ei, cacaopoeder en het bakpoeder toe. Roer vervolgens de chocoladestukjes door het beslag.
Nu je het beslag gemaakt hebt, kun je het gaan verdelen over de bakplaat (mét bakpapier). Gebruik hiervoor twee eetlepels: met één lepel schep je het beslag uit de kom, en met de andere lepel schuif je het beslag op de bakplaat. Het beslag loopt tijdens het bakken niet uit, dus gebruik de achterkant van de lepel om het beslag een beetje plat te drukken.
Zodra het beslag is verdeeld over de bakplaat, kan het de oven in! Laat het 8 tot 10 minuten in de oven zitten (tip: de cookies zijn klaar zodra ze niet meer aan het bakpapier kleven). Na het bakken laat je de avocado chocolate cookies afkoelen.**
Tips
* In het originele recept staat een half kopje kokossuiker. In plaats van kokossuiker kun je ook een 1/2 kopje honing of een (kleine) banaan gebruiken. Door een banaan toe te voegen moet je de koekjes wel iets langer in de over laten zitten.
** Bewaar je cookies in een luchtdichte doos, en laat ze één nachtje in de vriezer staan, zo worden ze nog lekkerder.