Translate

zaterdag 19 juli 2014

Pannenkoekjes zonder gluten, zuivel en suiker


Met slechts wat boekweitmeel (eventueel ook Quinoameel), water, kokosolie en Keltisch zeezout, maak je deze gezonde pannenkoekjes! Dit lekkere en verantwoorde recept komt van Paleo Familie



INGREDIËNTEN
  • Boekweitmeel150 gr
  • QuinoameelKan ook gewoon boekweit voor gebruikt worden50 gr
  • Water600 ml
  • KokosolieOm in te bakken1 eetlepel
  • Keltisch Zeezout1 snufje
BEREIDING
  1. Doe het meel en water in een kom met een snufje zout en meng alles goed door elkaar met een garde.
  2. Laat het mengsel eventjes staan zodat het wat indikt, dit gebeurt vrij snel.
  3. Verhit een steelpan met wat kokosolie.
  4. Zodra de pan warm is, giet je wat van het beslag in de pan met een soeplepel.
  5. Op middelhoog vuur laat je de pannenkoek aan één kant garen.
  6. Zodra de onderkant gaar is, draai je het voorzichtig om.
  7. Wanneer de pannenkoeken klaar zijn, beleg je ze met vegenaise, geprakte avocado, wilde spinazie, plukje rucola en een handje gekiemde groente.
  8. Voorzichtig oprollen en eet smakelijk!
  9. Variatietip: De pannenkoek kan natuurlijk met van alles belegd worden. Enkele suggesties (alleen dan niet meer vegan) zijn: zalm, tonijn, Parmaham, geitenkaas, ei, gegrilde groente, hummus, komkommer, tomaten, basilicum etc…

Liever zoete pannenkoekjes maken? Gebruik dan bijvoorbeeld stukjes appel, banaan, rozijntjes en kaneel!