Skip to main content

Kijkje in de kas

Een leuk (gratis) uitje dit weekend voor het hele gezin is een bezoekje brengen aan de kas! Lees meer hierover op de website Kom in de kas en bekijk welke kassen bij jullie in de buurt deelnemen.
Kom in de Kas is het mooiste, spannendste, gratis, dagje uit van het jaar. Want in de kassen gebeuren een heleboel opmerkelijke, leuke en spannende dingen voor kinderen. Bij Kom in de Kas kunnen kinderen met eigen ogen zien en ervaren hoe tomaten, komkommers of paprika’s groeien. 

Een dag in de kas is niet alleen leerzaam, het is ook nog eens heel lekker en leuk. Er valt overal veel te proeven en te smullen. Ook worden allemaal leuke activiteiten georganiseerd. Zo kunnen kinderen rondhoppen op skippyballen in de vorm van tomaten. En in veel kassen liggen ook grote springkussens waarop ze heerlijk kunnen spelen. Daarnaast is het in diverse kassen mogelijk om geschminkt te worden of lekker paard te rijden.


Naast informatie over de kassen, staan er ook veel interessante links op Kom in de kas. Zo vind je op Gezond Trakteren  verantwoorde traktaties voor kinderen (zie hieronder een aantal voorbeelden) en kunnen kinderen op Top Fit Kids alles leren over eten, bewegen en gezond zijn.