Translate

woensdag 19 maart 2014

Eten Met Plezier

Een website boordevol informatie over kindervoeding is Eten Met Plezier! Zo vind je per leeftijdscategorie belangrijke informatie en tips, blijf je via thema's op de hoogte van de laatste inzichten en nieuwtjes op het gebied van kindervoeding en vind je onder inspiratie grappige spelletjes voor kinderen over voeding en lekkere recepten. Heel interessant zijn ook de leerzame kookworkshop babyhapjes en kritische eters.


Hieronder het recept van apenbrood (kijk onder recepten en je kunt per thema kiezen wat je wilt maken).

Benodigdheden voor 2-3 porties 
  • 3 grote of 4 normale bananen 
  • 2 eieren* 
  • 200g volkoren glutenvrij meel 
  • 50g rozijnen 
  • Snufje zout 
  • Zonnebloemolie 

1. Verwarm de oven voor op 165°C. 
2. Prak de rijpe bananen, en meng deze in een grote kom met de 2 eieren, het glutenvrije meel, de rozijnen en een snufje zout tot een beslag. 
3. Vet een cakevorm in met wat zonnebloemolie en vul deze met het beslag. Bak het in de oven voor ± 40 min. (afhankelijk van je oven) en laat het daarna even afkoelen alvorens het snijden. 

TIP
Het brood is niet erg lang vers, dus snij het na een dag in plakken en vries het in voor de volgende keer. Voor kindjes die niet allergisch zijn voor noten, is het lekker om 50g walnoten in stukjes toe te voegen aan het beslag!