Translate

woensdag 26 maart 2014

Dadels met een laagje chocolade

Dadels met een chocoladelaagje (maar zonder allemaal toevoegingen) zijn lekker en een goed alternatief voor de minibars uit de winkel. Dit heerlijke recept komt van Getrouwd, met kinderen (een website vol met inspirerende recepten). Voor dit recept is de chocolade van Vivani 92% gebruikt (lees meer hierover op VoedZo).


Ingrediënten
Ze zijn in een handomdraai klaar en smaken heerlijk! Voor 25 stuks heb je nodig: 50 gram pure chocolade (ik gebruik de Vivani 92%) en (uiteraard) 25 zongedroogde dadels zonder pit. Een bordje, satéprikkers en bakpapier zijn ook best handig.
Bereiding
Smelt de chocolade Au Bain Marie. Bevestig de dadel aan een satéprikker en doop het in de chocolade, tot het helemaal bedekt is met chocola. Leg het voorzichtig op een bordje dat bekleed is met bakpapier. Herhaal tot alle dadels en chocolade op zijn. Leg daarna het bordje met de chocoladedadels in de vriezer of koelkast tot de chocolade hard geworden is. Eet ze niet allemaal in één keer op en bewaar ze in de koelkast.